Senovážné náměstí

Senovážné náměstí

Anotace: Malování tahů 2022

Venku prší
a vracím se ku Praze
i vzpomenu, že
v červenci jsem nadávala
a vedro prozpívala.
A tak jednu starší přikládám.
Možná zahřeje tu a tam.

Senovážné náměstí
Historické budovy se symboly.
Stavební firma tu pracuje vedru navzdory.
Hromada dlažebních kostek mi dá obrázek,
že Praha rovná kabátek.

Mezi lidmi teplo už.
Po dešti ani muk.
Už aby sprchlo a zas slunce juk.
Jdu na vlak a slyším vole místo.
Překlad nepotřebuji
a nestavím si to v galerii.

Je jen teplo a schází milá květomluva.
Souprava jede a mění se z místa.
Jsem sytá a vedro kývá.
Matička za branou ubíhá.
Mně hlava padá.
Jsem unavená.

19. července
Autor mkinka, 17.11.2022
Přečteno 88x
Tipy 17
Poslední tipující: Fialový metal, Iva Husárková, Bufik, M.A.Rek, WWW, šerý, Kubíno, Stanislav32, Psavec, Frr, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí