*-*Najednou si povyskočí

*-*Najednou si povyskočí

Anotace: ~~~~~~~~~~

.........................

~~~~~~~~~~
Znám jednoho kluka
to je vám ale číslo
zařídil si malý krámek
dveře má na heslo.
Před nimi reklamní cedule
"nabídka dnešního dne"
levné různobarevné bambule
tři...za cenu dvou
dvě...za cenu jedné
a jedna zadarmo
no řekněte,není to výhodné?

I když se ty bambule
k ničemu nehodí
jistě si je v krámku
dnes rád někdo nakoupí
a přišije je na papuče
na čepici,na šálu a rukavice
a kdo jich koupí moc
a vystačí s nimi až do Vánoc
nadělá z nich ozdoby
tím pak domov vyzdobí.

Jak tak koukám bílé zbyly
udělám si sněhuláka
postavím ho na parapet
ať se jen tak z okna kouká
místo očí dva knoflíky
místo nosu třetí
pusou z červené bavlnky
bude se mi smáti.
Najednou si povyskočí
venku něco lítá
to jsou sluneční paprsky
ono právě svítá....

No tak dobrý den
usměje se bambulín
a dál se kouká ven.

.....................

~~~~~~~~

Autor Květka Š., 18.11.2022
Přečteno 66x
Tipy 12
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, M.A.Rek, Iva Husárková, šerý, Marten, Kan, kozorožka, mkinka, Kubíno
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jak doplňkem stravy, posiluješ! Duše aktuálním světem už tak znavena - přišla jsi, čtu. Má tíha odbavena*

18.11.2022 22:31:09 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí