Malíř II.

Malíř II.

Přede mnou stojí dívka spoře zahalena,

světlo ji padá šikmo do tváře.

Na mě se dívá, jak Madona z oltáře,

modrým plédem skrytá po kolena.

 

Štětec mám v ruce, připravený, ale

nemohu začít, tvář ta mi brání.

Chvěji se, zmateně dívám se na ni

a pocit mám, že chovám se neurvale.

 

Všimla si, lehounkým úsměvem se prozradila,

modrý pléd sklouzl ji s ramenou.

Já pohlédl na ni, tvář měla kamennou,

jen rychlým pohledem mě pohladila.

 

Já probral se ze svého lidského snění,

světla již bylo pomálu.

Tu dívku jsem maloval do rozednění,

kdy nabýval den barvu opálu.

Autor Kan, 19.11.2022
Přečteno 89x
Tipy 23
Poslední tipující: Nazarian, Sonador, Iva Husárková, M.A.Rek, Lexi, Aramgad, Frr, Stanislav32, Caliéry, Marten, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Básňobrazy jsou fajn. Taky na nich dělám.

20.11.2022 00:44:42 | M.A.Rek

Díky za komentář

20.11.2022 13:33:05 | Kan

Pěkné

19.11.2022 13:07:33 | mkinka

Děkuji.

19.11.2022 14:11:14 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí