Stínadla duše

Stínadla duše

Anotace: O zasnění stárnoucího kluka

 

Přivírám oči
a opatrně vcházím
přes Rozdělovací třídu
mého vědomí
do pochmurných uliček
Stínadel mé duše…

… a klukovských let.

 

Vpřed stoupám
Červenými schody
a hledám pětiboký kámen,
pod kterým se skrývá
má ztracená paměť…

… a nenacházím.

 

Blíž k nebi,
po střechách a římsách
stíhám přízrak tajemný,
démona temnot Širokka,
jež kradl mé sny…

… a krade je dál.

 

Hlavu si lámu
pichlavým hlavolamem,
a nenacházím rozřešení,
co skrývá zrezlé nitro
ježka v kleci…

… i mé.

 

V labyrintu otázek
a stínaných odpovědí,
za křiku plynových lamp,
procitám, a Měsíc rozkvétá
na klopě mého temného nebe…

… jako žlutý kvítek.

 

psáno v březenu 2020

Ze sbírky "Verše" pro Ezii
(http://mare-czech.cz/eshop/index.php?search=M.+A.+Rek&edition=-1)

Autor M.A.Rek, 24.11.2022
Přečteno 117x
Tipy 13
Poslední tipující: Bufik, Fialový metal, Marten, Fractura cordis aperta, Iva Husárková, Stanislav32, Tvbm, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...Jestřáb by tě pochválil...;-)klukovská romantika, nezapomenutelná...

25.11.2022 12:32:47 | Marten

Moc líbí.

24.11.2022 17:13:47 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí