Bráním se.....

Bráním se.....

Anotace: °°°°°°

Sbírka: Bože jim dej......

Bráním se prázdnotě

Stále víc zahlušen šumy
vyschlého řečiště
plného haraburdí
a PVC pytlíků
visících po větvích keřů
od poslední potopy světa
..........a soudného dne

Občas zahlédneš i kondom
Posledně ležely dva
u vchodu na hřbitov
Symboly kříže
i života
.....po zmrtvýchvstání Krista
Co to za znamení můj Bože?

Bráním se prázdnotě

Pokouším osud šalebnou hrou
.........................na zítra
Zmateně vracím figurky
Tahy zpět
.........................po černé
po bílé

Občas i zasténám
jen tak
abych se ujistil
že ještě jsem
Občas se usmívám
abych nekazil
dobrým lidem den
Občas se i někomu omluvím
Ani sám nevím proč
Tak snažím se unikat
vyschlým řekám
a PVC sáčky zdobeným břehům
Snažím se neslyšet
řeči těch,
co dávno už jsou mrtví
ač stále otravují svět
z rozhlasu i televizních obrazovek
Občas je zahlédnu
jak mihnou se v drahé limuzíně
z níž rádoby bodře kynou davu
aniž chápou
že na vlastním pohřbu
.......právě jsou účastni

Bráním se prázdnotě

záplavě slov hozených jen tak
.................................po zemi
Krmení pro bláhové
.................mezi žvejkačky
na chodníku rozšlapané
plivance
oharky od cigaret
a vyschlé louže
páchnoucí močí opilců.....

V mlhavém ranním šeru
se skláním u květů zlatého deště
Šest drobných kalíšků
svítí svou zlatavou výzvou
do ranního mrholení
Stojím v němém údivu
nad tím úchvatným objevem
a v duchu si říkám
........že se jim vůbec chce.....

Bráním se prázdnotě

Jsem nevrlý
.......a starý
bolí mě zub
který mi ještě nevytrhli...

No co
ještě že jsem objevil
těch pár zlatých kalichů
....tak Ti je posílám
Neplač a netruchli
Pokouším osud
šalebnou hrou.....

Konečně.....
vždyť za chvíli
bude zase nějaké zítra...
Autor Těšínský, 23.03.2007
Přečteno 312x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Cítím se hodně podobně,často je svět hodně chmurný.

24.03.2007 11:50:00 | orso

Krásná

24.03.2007 10:25:00 | Čekanka

...vyplatilo se mi noční ponocování...čekám tu na zítra
...vlastně jsem se už dočkala...je 0.40...

24.03.2007 00:41:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí