Tohle slovo

Tohle slovo

Anotace: .....

Tohle slovo
je minulost.
Je to mrtvý lev, zajetá kočka,
chuchvalec prachu z roku 1914...
Tohle slovo mělo na to
přinutit tě vypít světlo
a sníst tmu.
Tohle slovo.
Byl možná jediný způsob
jak mu uniknout:
stoupnout si na špičky
a vidět prchat slony
a smát se
anebo kabonit
prosit Pánaboha o smír
či tasit zbraň
kdyby bylo třeba.
Ale kdo ví...
Zatímco tady mluvím
vy mlčíte
neboť jsem Vaší minulostí
slovem vyřčeným
před malou chvílí
přičemž vy jste mým tichem
mou dychtivostí
která se zrodí za docela malý

okamžik.

 

*****

Autor JirkaS, 01.12.2022
Přečteno 94x
Tipy 12
Poslední tipující: Stanislav32, M.A.Rek, Iva Husárková, Psavec, šerý, Dreamy, Bufik, Fialový metal, kozorožka, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Na počátku bylo slovo. A na konci bude ticho. Asi.

01.12.2022 09:09:44 | kozorožka

PS hlavně ať to není zajetá kočka. To žádné kočičce nepřeju. Já miluji i toulavé a všechny.

01.12.2022 08:32:43 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí