Červené jeskyně

Červené jeskyně

Padají z jehličí
ty zanedbané kusy představ
námořníci přetavují moře
v stříbrnou polévku hvězd
tam co bijou zvony
bijí srdce, lomcují zimnice
ne jaro - liknavé a zpustošené
to vrata buší v lesním skrytu
vydechují kůru
do mých chřípí
v oživlý háj
oko usedá...

Přeživší louky v paletách
zjizvené vůní podzimů
nelžou, a jedním tahem
malíř zatajil dech růže
vylisoval hrozen mládí
co chřadne navždy
v ramenou milenců
v řemenech řas
v temenech pátků
v loučích
stínovaných
do ruda...

Autor Pablo Kral, 01.12.2022
Přečteno 81x
Tipy 11
Poslední tipující: M.A.Rek, Iva Husárková, šerý, Bufik, Vivien, Sonador, Stanislav32, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí