Milé Alpy

Milé Alpy

Anotace: Kramsach 2022

Noční Kramsach mluví.
Alpy vlhké a kluzké.
Pohlednice chladu i jasu zároveň.
Začátek září a tiším uvnitř povodeň.

Beru knihu z místní knihovny,
co zkoumá života roviny.
Cítím zimu a vím,
že nic nekončí.

Tam přeci se píše o nekonečnu.
I hora sama ví.
Hvězdy jsou zátiší
a vzduch čistší.

Cítím, že tady jsou lidé lidští.
Přestávám si hrát a hledat pohled blízký.
Jsem tady pro hory a z nohou mám třísky.
Je tu ticho v ráji turistiky.
Září má krásné okamžiky.

5. září
Autor mkinka, 06.12.2022
Přečteno 76x
Tipy 14
Poslední tipující: Iva Husárková, Kan, šerý, Fialový metal, Stanislav32, Psavec, kozorožka, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi pěkná báseňka Mkinko. Líbí se mi*

06.12.2022 18:19:28 | šerý

jsem ráda. To jsem psala o milém pobytu tam. I jak jsem měla ušlapané nohy - tedy na třísky. Alpská turistika je náročná.

06.12.2022 18:21:13 | mkinka

Potěšilo mě to na duši

06.12.2022 12:47:51 | kozorožka

Moc děkuji.

06.12.2022 13:00:02 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí