Ekosonety

Ekosonety

Anotace: jako ekologické

Sbírka: Dva svetry

Znělka krásného rána

hle slunko svítí vítr fouká
já v těle mám dost energie
když rozkvete přede mnou louka
pak celkem snadno se mi žije

dnes měsíc má jen půlku tváře
a zem se točí v jednom směru
já odrazem jsem slunce záře
však jak to přijde tak se beru

než seberu se ze své země
tak zacházejte se mnou jemně
vždyť netušíte co je ve mně

neb co je krásna v tom mém nitru
hned vyplivnu to do půllitru
v tom dnešním čarokrásném jitru

S přírodou z plynu  

na stromě pták dnes strašně vříská
prase tu chrochtá ze křoviska
netopýr mlátí svými křídly
v kraválu se tak blbě bydlí

zeptám se zdivočelé zvěře
pročpak mi chčijí na mé dveře
dostávám já už trošku trauma
šikanuje mne strašná fauna

jaký mám na tom celém podíl
cožpak jsem já tu zlobu zrodil

přírody to je pomsta hrozná
mučením já se krutým doznám

přiznávám všechnu svoji vinu
toužím se ohřát teplem z plynu

Autor Uličný, 08.12.2022
Přečteno 146x
Tipy 6
Poslední tipující: Psavec, Frr, Vivien, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí