Kdo jsi ?

Kdo jsi ?

Kdo jsi, ptám se tě,

ďábel sám, či někdo jiný ?

Kolik, vás, skrývají stíny,

na této ubohé planetě.

 

Takové zlo, jistojistě není

v dostupném vesmíru.

Příjemná tvář, šál z kašmíru,

ve které, prostý, najde zalíbení.

 

Před nebeskými plameny,

v základech peklo se třese,

chladný žár andělů neunese,

zmizí, pod z ledu kameny.

 

Tak už víš, kdo jsi ?

Autor Kan, 11.12.2022
Přečteno 119x
Tipy 14
Poslední tipující: Stanislav32, Fialový metal, Iva Husárková, Bufik, šerý, Marten, Psavec, mkinka, Frr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Opravdu dobrá báseň

11.12.2022 11:47:11 | mkinka

Děkuji pěkně.

11.12.2022 17:59:34 | Kan

Rádo se stalo.

11.12.2022 19:22:41 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí