Jsem stroj

Jsem stroj

Anotace: nejsme naprogramovaní?

Jsem strojem v lidském těle,
množí se mi poruchy,
někdy čumím jako tele,
když čekám tiše na vzruchy.

Rezivějí mi moje kosti,
rozvody jsou znavené,
opravář se na mě hostí,
snad to bude spravené.

Jsem jen naprogramovaný stroj,
co kopíruje lidské žití,
když jsem unaven hledám zdroj,
pro další bytí.

Úkony jsou mým cílem,
city nevnímám jenom měřím,
pohlazení neznám, je mým snem,
v tikotu strojku ubíhá pár vteřin.

Jsem chladný jako stvořitel,
které ho nic nerozhází,
program beru na zřetel,
myšlenky jsou jenom frází.
Autor Ďábel sám, 24.03.2007
Přečteno 263x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

už párkrát jsem se cítila jako stroj, který zapomněli naprogramovat...

24.03.2007 22:58:00 | Lorraine

..jojo..taky se tak někdy cítím.. :-)))

24.03.2007 19:37:00 | isisleo

Zajímavá myšlenka. Zatím ale sepíše cvičný text. Zkus na té básničce ještě popracovat.

24.03.2007 10:47:00 | J.Švihovský

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí