Kráľ z maštale

Kráľ z maštale

Uvedomujúc si plynutie času,
uverili sme v pozemskú krásu.
Vykročili sme na nesprávnu trasu,
na konci, čo čaká tú našu rasu?

Stromčeky, hviezdičky, balené veci,
Black Friday, akcie, kupujú všetci.
Prepchaté bruchá a polienko v peci,
Veselé, Štastlivý, podobné keci.

Sýria, ÚKáčka nemôžu kúriť,
dôchodca od vedľa bojí sa svietiť.
Starosti máme, čo všetko si kúpiť,
koľko je takých, čo majú holú rit?

Myslime na druhých, máme tú moc,
chorým a potrebným skúsme pomôcť.
To nech je podstatou našich Vianoc,
veď ako to začalo v tú dávnu noc?

Však ani len vlastnú posteľ nemal,
v jasličkách na hnoji prvú noc spal,
nikdy nič nevlastnil, celý sa dal.
Pochádzal z maštale, kráľ králov sa stal.
Autor RoTa, 14.12.2022
Přečteno 69x
Tipy 6
Poslední tipující: Emily Říhová, Iva Husárková, Marten, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...pěknej rým "kúpiť-holú riť"...mě dostal...;-)jinak pěkně zpracované téma...

14.12.2022 15:15:07 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí