Pandořina skříňka

Pandořina skříňka

Kovaná truhla u zdi stojí.

„Co asi, pokladů skrýváš ?“

Nevíš, dokud se nepodíváš,

a zvědavost utišíš svoji.

 

Kde je klíč uschovaný ?

Zřejmě na tajném místě.

Z čeho je vyrobený, nevím jistě;

…z měsíční záře ukovaný ?

 

Je lépe truhlu neotvírat,

tajemství nechat skryto,

i když nám bude líto,

odolat a ani se nepodívat.

Autor Kan, 18.12.2022
Přečteno 88x
Tipy 20
Poslední tipující: mkinka, Nazarian, Bufik, Sonador, Iva Husárková, Emily Říhová, Marten, Caliéry, šerý, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...některý jsou skříňky pandoří...;-) nechat raděj bejt...

18.12.2022 20:58:05 | Marten

No, bodejť.

18.12.2022 21:19:08 | Kan

...někdy je lepší nevědět...co je uvnitř.

18.12.2022 21:21:23 | Marten

Ale, láká to. :-))

19.12.2022 09:42:13 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí