Bílá

Bílá

Krajina sněhobílá, tajemství kouzlo střídá.

Ticho, i zvuky tajemné ticho tu bývá dojemné.

Praskání ledu, šustot vloček ve větru 

teplo v huňatém svetru hřejivém.

 

Kouzlo svíčky plamen tajemný 

Ve sněhu kruh krouží dojemný 

Mihotavý denní sen

nadechnout se zůstat jen. 

 

Slyšíš, kouzlo volá 

Krajkoví tajemné. 

Teplo 

Něha volá. 

 

 

~☆~

Autor Protos1182, 19.12.2022
Přečteno 70x
Tipy 14
Poslední tipující: šerý, Bufik, mkinka, Tvbm, Stanislav32, Frr, Sonador, kozorožka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zimní krajky napoví něhu.)

20.12.2022 15:22:09 | Constantine

Ticho mluví... Pěkné, Protosi.

19.12.2022 19:20:03 | Tvbm

Něha volá dojemně. Hezké básnička.

19.12.2022 18:59:22 | Stanislav32

no to je něha a jemnost jak sněhová vločka co dopadla na nos;)*

19.12.2022 18:22:16 | Sonador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí