Vánoční

Vánoční

Do vůní koledy cinkavé znějí,

úsměvy na tvářích a srdce zjihlá,

za okny střapaté vločky se chvějí,

na louce za plotem straka se mihla.

 

Děti jsou dychtivé, nemají stání,

pohledem prosebným hodiny měří,

s chvějivým napětím touhy svých přání,

jež večer do dárků ježíšek svěří.

 

Čistou tmou vánoční hlas zvonku letí,

do vůně jehličí stromeček září,

lesk očí dojatých rodičů dětí,

zněžnělých výrazem radostných tváří.

Autor Martin Kučera, 22.12.2022
Přečteno 137x
Tipy 15
Poslední tipující: kozorožka, Dejvis, Sonador, Bufik, Kan, Stanislav32, Fialový metal, Fractura cordis aperta, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná, povedená.

22.12.2022 15:58:56 | Kan

Hezké

22.12.2022 14:01:06 | Stanislav32

Nádherné.

22.12.2022 12:37:42 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí