Tóny ticha

Tóny ticha

Anotace:

 

Tóny nesou se 

Ti myslí

A odráží se

Skrze symfonii

Jako zrcadlo

 

Rozumíš jim

Ale nechceš 

Je nechat odplout

A tak nic neříkáš

Jen nasloucháš

 

Ticho má tolik osnov

A jeho melodie

Je jako silná řeka

Ale taky umí být jemná

Jako pomalu tající vločka

 

Tóny ticha rozplývají se

Ti na špičce jazyka

Když stále nic neříkáš 

A čekáš, co ozvěna času 

Prozradí za tebe   

 

Třeba jednou 

Řekne všechno 

Zatímco tvé výmluvné nic

Složí vlastní árii

O dalším západu slunce

 

Autor Denael, 28.12.2022
Přečteno 78x
Tipy 12
Poslední tipující: M89, Kan, Alci, Iva Husárková, mkinka, kozorožka, Rozmarýna
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc pěknný :)

29.12.2022 19:45:13 | M89

Krásná poezie !!!

29.12.2022 08:39:00 | Alci

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí