Sudba.

Sudba.

Šli jednou cestou,

ale každý po jiném kraji,

prázdno mezi nimi čnělo,

jak zapomnělý klas,

byli však vytrvalí.

 

Rukama nedosáhli,

to prázdno bylo širší, než

jejich napřažené paže.

Stačí jen přejít na jeden kraj;

kdo, ale, má ten krok udělat ?

 

Říká se, že moudřejší má jít vstříc;

ten krok udělali oba,

a prázdno se zmenšilo;

klas by už neměl místo.

Ruce se pohnuly a zmizely v sevření.

 

Oči se setkaly a oni se políbili,

u vědomí toho, že na sebe zbyli.

Autor Kan, 29.12.2022
Přečteno 73x
Tipy 19
Poslední tipující: šerý, Iva Husárková, Marten, jenommarie, Psavec, kozorožka, Frr, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kdo ví, jak to s nimi tenkrát bylo ? Třeba je to dávno a oni sami, už to dnes
ani neví. :-))

29.12.2022 19:04:57 | Kan

Možná si nezbyli..jen se tak mělo stát:)

29.12.2022 17:35:47 | jenommarie

ze života

29.12.2022 10:28:56 | stormeater

Nelze to vyloučit. :-))

29.12.2022 10:51:50 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí