Tichá rovnováha slov

Tichá rovnováha slov

Anotace:


Slova 

Jste mí posluchači

Obrazy mé mysli

Když uleháte

Bok po boku

S tichem

 

Léta bojů

A srdečních nepokojů

Vás dovedly až sem

Za okraj vás samých 

Do země, kde váhy

Jsou vyrovnány

 

A tak mlčíte

Když ticho k vám

Promlouvá 

A nasloucháte

V pokoře 

Noční obloze

 

Slova

Z víru probdělých nocí

Plných bouří a hurikánů

Našly jste v mlze

Vlastní cestu

Do krajiny tiché moci

 

A svět 

Je najednou plný

I bez všech těch

Nevyřčených vět

Co se rozutekly

Za ozvěnou minulosti 

 

A tak místo 

Popsaných stěn

A listů papíru

Odrážíte klidnou

Jezerní hladinu

V mém nitru

 

Autor Denael, 02.01.2023
Přečteno 98x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Friday, šerý, Fialový metal, Psavec, Stanislav32
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné.

20.02.2023 21:52:38 | mkinka

Velmi hezké

02.01.2023 20:09:17 | Stanislav32

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí