Ako je možné?

Ako je možné?

Ako je možné premýšlať,
že život môžme,len tak vziať?
Ako môžeme niečo brať,
keď nevieme to naspäť dať?

Aj modlivka sa rozmnožuje
a jedna druhej hlavu žuje.
Zlodej a vrah pikle kuje
a navzájom si ruky myje.

Ako je možné, že furt sme tam,
dôveryhodný je šarlatán,
Rasputin, Putin, Džingischán?
Krv potrebujeme či zmeniť plán?

Čo nás to vôbec napadá?
Čo vzorom je nám príroda?
Aj vlci lovia už za mlada,
hlad ich trie a nie nadvláda!

Keď sa rozhodneš múdrym stať,
keď sa naučíš premýšľať,
život budeš chcieť dať, nie vziať,
čo nedaroval si, prestaň brať!

Odpusť nám, pomôž nám, Bože milý,
na jednu loď, ste nás nalodili,
aby sme v pokoji, v miery žili,
my sme tú loď radšej potopili.
Autor RoTa, 04.01.2023
Přečteno 74x
Tipy 4
Poslední tipující: Psavec, Stanislav32, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí