*-* A honem,honem

*-* A honem,honem

Anotace: ~~~~~~~~:-)

...............

~~~~~~~~

Voda potřebuje
pevnou hráz
led a sníh potřebují
zas zimu a mráz
prý tobě dnes půjde
všechno snáz
kdepak,nepůjde
vždyť mne znáš.
Ten zelený plot
to je zimostráz
každému se líbí
to přece znáš,
zastřihni ho rovně
ať krásně vypadá
za vždy zeleným
"krušpánkem"
dům i zahrada.

A honem,honem
říká se ráz na ráz
uvařím grog i čaj
tak se hochu snaž
a ty mi pak řekneš
aspoň z pěti vajec
si dáš hemenex
prý se špekem...
to povídal táta
vždyť ho chlapče znáš.
Slunce trochu svítí
kdoví kde je mráz
nebe je bez mraků
potoku netřeba hráz
a ty nůžky schovej
vždy zelený zimostráz
už ztratil hodně
ze svých krás.

Neboj se stále jsem tu.
Jak stromek vyrostu.

~~~~~~~~~~

..........................

~~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 07.01.2023
Přečteno 90x
Tipy 13
Poslední tipující: mkinka, Jeněcovevzduchukrásného, Iva Husárková, Emily Říhová, Marten, Fialový metal, jenommarie, Friday, šerý, kozorožka, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No vida..tolik práce a i RADOST která hřeje. **:)

07.01.2023 18:25:49 | jenommarie

Když zimostrázu přistřihneme - semínka. A hemenex, mi zavoněl až sem. Pěkně sis...*

07.01.2023 16:47:13 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí