Jasněnka

Jasněnka

Ječící slza v propasti myšlenek
dokonalé těžiště u bran Atlantiku
plíživě stoná i hudební partitura
já ptám se tě ještě zatepla
Žiješ? Mocná-li jsi ještě sálání vln lásky?

Nocoval jsem v pavím peru
tvářel cit a kul nerosty něhy
překročil poledník venušina hněvu
nevím kdo zvedne sluchátko a řekne
Dýcháš? Patříš-li ještě na bůžka pláče?

Rozraž sněhové stopy duhová hvězdo
pádem z nebes proklesti rej jisker
ptej se květin vůně-li je pro tebe či ne
z povijanu klec upleť - do kola co vraha
Slyšíš? Svítíš-li ještě skrze zdi svátosti?

Procitneme oba na šibenici z konopí
zavlaje zástava a ty zpívej - noc je mladá
proseb bylo dost a místa málo
čekání je zhouba a okamžik blahosklonný
Vidíš? Neřeklas-lis mi nic o konci své éry?

Jasněnko! Doma tě už čekají!

Autor Pablo Kral, 12.01.2023
Přečteno 80x
Tipy 7
Poslední tipující: Psavec, Sonador, Stanislav32, šerý, mkinka, Bufik
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí