*-*Okno je v přízemí to se rozumí/

*-*Okno je v přízemí to se rozumí/

Anotace: ~~~~~~~~

...............

~~~~~~~~
Ve sklepě tma tmoucí
tam lezou pavouci
a když světlo rožneš
to se jich hned lekneš.
Sítě si tam spřádají
a na kořist číhají
kdybys moucha byla
už bys v ní visela.
Nožičkama netřepej
pak je pavouk divokej
víc a víc se zamotáš
jak mumie vypadáš.
Život z tebe vysaje
v tom si pavouk libuje
jiná moucha tady bzučí
pomyslím si,to ji zničí.

Ne,to moucha nebzučí
tak pootevřu oči
a budík sebou mele
já vyskočím z postele.
Pak otevírám okno
a každého pavouka
který na mě se kouká
z okna ven vyhodím.
Teď se jich nebojím.
Ať si letí,ať si padá
třeba až do trávy
já pavouky nemám ráda
a jim ta cesta z okna dolů
vůbec nevadí…

/okno je v přízemí to se rozumí/

~~~~~~~~

......................

Autor Květka Š., 13.01.2023
Přečteno 84x
Tipy 13
Poslední tipující: Bufik, Stanislav32, mkinka, Iva Husárková, jenommarie, šerý, Sonador, Marten
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné, i když z pavouků mám strach

14.01.2023 23:16:45 | Bufik

Díky,taky je moc nemusím. ):-(

18.01.2023 15:42:44 | Květka Š.

Taky je nezabíjím, ale vyháním
i pavouk má své místo na Zemi*;)

13.01.2023 23:02:23 | jenommarie

...máš básničky jak pohlazení...;-) ...ikdyž jsou třeba o pavoucích...

13.01.2023 16:24:36 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí