Vzpomínka na léto.

Vzpomínka na léto.

Dívka uprostřed pole ztracená

mezi klasy a vlčími máky.

Možná se trápí, cítí se zmatená,

a čmeláci slétají se na bodláky.

 

Slavíci horkému létu hrají

zrána, kdy rosa trávu chladí.

Dívka v poli klasy hladí,

červené máky se usmívají.

 

Někdy jsou naše cesty zamotané,

a cíl se nám vzdaluje a ztrácí.

Tak jako stromy, když se kácí,

a my nevíme, co a jak se stane.

 

Dívka se ze snu probudila,

nad hlavou slavík ji zpívá.

Mávnutí křídel, ona se proměnila,

i jako víle, krásy ji neubývá.

Autor Kan, 18.01.2023
Přečteno 100x
Tipy 17
Poslední tipující: Bufik, Stanislav32, Marten, Květka Š., Fialový metal, Psavec, Marry31, Koala, šerý, blues, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná vzpomínka, připomněl si mě chvíle kdy jsme si jako malé se ségrou hráli v poli vlčích máků

18.01.2023 13:00:28 | Marry31

To jsem rád. :-))

18.01.2023 14:51:09 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí