Dědův flexaret

Dědův flexaret

Na půdě po dědovi
našel jsem Flexaret.
Vypadá jako nový.
Co moh' by stát...
.
Pak přešel prstů dotek
z krabičky cigaret
na album starých fotek,
které měl rád.
.
Za rohy, co se třepí,
albem jsem listoval.
Snad se mi nerozlepí
na stránek změť.
.
Uvnitř jsem spatřil známou
fotku, co miloval.
Je na ní táta s mámou
ve věčném Teď.
.
Jí je tam devatenáct,
tátovi dvacet čtyři.
Jak tohle nemá mě mást,
znali se pak.
.
Navíc je stínů více
a každý jinam míří.
Žasnu. Dvojexpozice!
Jak tohle zmák'?
.
Děda je dávno v Pánu,
jen jeho foťák je tu.
Když tady sedím k ránu,
jde na mě splín.
.
Pak se mi všechno spojí.
Vidím dno Flexaretu,
kde drobným písmem stojí:
'Cupid a syn.'
Autor TRlVlUS, 26.01.2023
Přečteno 118x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, Marten, Psavec, Fialový metal, šerý, kozorožka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Fotoaparát je sítí času. A v ni vzpomínek nehybných. Mám jestě Yasicu. Ve skříni stárne a se mnou, jen nostalgicky vzpomíná.

26.01.2023 12:23:22 | šerý

jo, s touhle zrcadlovkou jsem se nafotil, a ty hodiny v komoře při vyvolávání kinofilmu :)

26.01.2023 08:36:15 | Protivník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí