Zpěvačka.

Zpěvačka.

Plameny v krbu plazí se

a dřevo praská,

u krbu štíhlá kráska,

ruku opřenou na římse,

stojí a usmívá se.

 

Dnes dámou je večera,

přítomné zpěvem baví,

někdo z nich život slaví:

chlad táhne z jezera,

a hvězdy září v celé kráse.

 

Čistého sopránu plný sál,

hosté tiše poslouchají,

nadšení ve tvářích mají,

a mladík stojící opodál,

na krásku nedívá se.

 

Hodiny půlnoc odbily,

hosté se pomalu rozcházejí,

dobrou noc vzájemně si přejí,

a kráska se zastavila na chvíli,

do sálu ohlédla se.

 

Očima mladíka hledá,

ještě před chvílí u krbu stál,

snad se ji oslovit bál

v domnění, že šanci mu nedá:

ani dnes zřejmě nedočká se.

Autor Kan, 01.02.2023
Přečteno 69x
Tipy 17
Poslední tipující: Sonador, Stanislav32, jenommarie, Marry31, Marten, šerý, Psavec, Frr, mkinka, Fialový metal, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkný příběh :)

01.02.2023 17:23:32 | jenommarie

Děkuji pěkně.

01.02.2023 17:43:19 | Kan

:);)

01.02.2023 17:43:50 | jenommarie

Jako černo-bílá sekvence z klasického filmu. Máš to (opět) zdatně napsané*

01.02.2023 13:11:50 | šerý

To jsem rád, děkuji za komentář.

01.02.2023 13:35:33 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí