Pyl ve vlasech

Pyl ve vlasech

Sladkost pláství v poddajném novoluní

paběrkuješ v ornamentech včelích rojů

zbědované kroky tam, však ne zpátky 

běsní co tisíce střelek kompasů i stvolů

 

Bušili jsme pěstmi v orný klín kněžek

házeli jejich stíny skrze hořící skruže

pak zabolely v provazech šlachy úlů

zbaven tužeb s pachutí medoviny spím

 

Přebrali žebráci mocný slunce svit

v květ vyloupl se ornát ducha snění

jdi stezkou nebeskou a potlač pláč

nad nějž nic není, nic než zapomnění

 

Nektar z blínu nese se pozdním tichem

uticháš i ty a královny se svým smíchem

šachovnice odkapává a vsakuje ji zem

žihadla jsou svědkem, že měřeno je všem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor Pablo Kral, 01.02.2023
Přečteno 70x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, Psavec, Sonador, Fialový metal, šerý
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná práce. Líbí se mi*

01.02.2023 23:51:53 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí