Nad mraky

Nad mraky

Až mysl zlehkne ti jak chmýří sněhu
a přijde čas vyletět nad oblak,
On se jen usměje a foukne do příběhu
a všechno bude potom naopak.
.
I malý skutek rázem povyroste,
pomníky chlubivé se zase zmenší.
Propasti překlene ti pevným mostem,
široké brány v ucho jehly ztenčí.
.
A srdce skromná, co v ústraní stojí,
ta jako jedna z prvních zohlední.
A srdce ztučnělá, kterých se druzí bojí,
ač první byla, budou poslední.
.
Až mysl zlehkne ti jak chmýří sněhu
a přijde čas vyletět nad oblak,
uvidíš sama. Na protějším břehu
malé i velké budou naopak.

.

.

.

...odpověď na tuhle...

Autor TRlVlUS, 06.02.2023
Přečteno 150x
Tipy 20
Poslední tipující: janet_desp, Iva Husárková, Frr, Psavec, Fialový metal, šerý, Kan, Sonador, Tvbm, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky :)

07.02.2023 20:17:26 | TRlVlUS

Taky se mi moc líbí :) Formou i obsahem.

07.02.2023 19:59:16 | Narra

... se mi hodně líbí.*

06.02.2023 11:52:21 | šerý

a tak spěchejme na poslední místo...

06.02.2023 09:18:24 | Sonador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí