Jan Skviřín: Listová jizva

Jan Skviřín: Listová jizva

Na podzim umřel list.
Ten, co se v létě bál,
když větru, suchu vzdoroval.
Umřel a odevzdal se zemi
a bylo to,
jako když jedna strana v knize,
kterou kdosi dávno otevřel,
psal, škrtal v ní
a potom už jen četl,
však nedočetl a odešel,
tak jako když ona strana
léta slunci odevzdaná
časem zežloutne a otočí se sama.
A potom ten příběh na ní,
jen ztěžka již k přečtení,
pomalu mizí do zapomnění.

Listovou jizvou zarůstá rána
a za ní dříve skrytý pupen raší
jak zítřků nepopsaný list,
v němž jiní budou psát a číst.

Autor Skviřín, 07.02.2023
Přečteno 103x
Tipy 8
Poslední tipující: Kan, Psavec, šerý, Bufik, mkinka, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak ta se mi líbí vážně moc! Bravo

08.02.2023 20:22:54 | Narra

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí