Líbí se

Líbí se

Líbí se

 

Líbí se vám, že se mi líbíte ?

Líbí se vám bloudův chtíč ?

Nebo mě nelibě spražíte

a všechny touhy pojdou v nic

 

Líbí se vám chudý chlap

s duší dobrodruha

Stojí vaše nároky za přešlap

Že by váš přítel byl jak sluha

 

Vy drtíte se na zkoušku

Já prohrál boj se životem

Pozbyl jsem nevinnost koloušků

a prchlivost je mým mottem.

 

Líbí se vám, že se mi líbíte

nebo váš rozum dusí cit

a ve svůj instinkt věříte

a necháte žal můj z vás přepít

Autor Equus przewalski, 15.02.2023
Přečteno 122x
Tipy 8
Poslední tipující: martinaV, šerý, Stanislav32, Psavec, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Život je hra
nádherná
Prohrál jen ten
kdo šel z kola ven
Dokud člověk žije
dokud mu srdce bije
tak ještě hraje
ještě má šanci
na další kolo v tanci

15.02.2023 20:19:56 | kozorožka

Srdce nepřekoná nic.
Víra motá a dává dík.
Pravý poklad je, co básník pojal sít.
Mezi slovy jásá třpyt.
Nekonečno dává citu mžik.
I ze slabik se dá pít.

15.02.2023 14:34:27 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí