Němý výkřik

Němý výkřik

Ten výkřik zaznívá v jediném výdechu,
nedá ti hlasu, nedá ti útěchu.
Vydechneš v tichosti, ve které křičíš.
Jediným výdechem sám sebe ničíš.

Nemáš hlas pro slovo a ani pro řvaní,
však němý výkřik, daruje poznání,
jak potichu bolest dokáže řvát.
Jediný výdech a nechceš ho znát.

Hrdlo se svírá a srdce zlostí praská,
za každý jeho řev, přibude ti vráska,
za každý řev, kdy nemůžeš promluvit,
a srdci se snažíš výdechem omluvit.

Tím tichým výdechem, naplněným zlostí,
který se tváří, jen jako maličkosti…
Autor Křemen, 25.02.2023
Přečteno 85x
Tipy 10
Poslední tipující: jenommarie, mkinka, khalim lamshi, Psavec, Frr, Fialový metal
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvělé. Kolikrát jsem již křičela mlčky z plných plic

25.02.2023 21:22:02 | Narra

Děkuji, všichni určitě ten pocit známe

25.02.2023 21:30:04 | Křemen

To jistě, ale umět ho takto popsat je věc druhá :) Dobrá práce

25.02.2023 21:31:54 | Narra

Děkuji, toho si moc vážím :-)

25.02.2023 21:34:34 | Křemen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí