myšlenky

myšlenky

Anotace: co všechno se v tý hlavě skrývá...

foto: Anni Roenkae

myšlenky mi táhnou hlavou
hezky jedna za tou druhou
táhnou od ucha k uchu
abych daroval jim sluchu

tak se na ně podíváme
ať víme co v tý hlavě vlastně máme
jinak nevíme ani co jsme zač
zda smích je nám vlastní, či pláč

myšlenek mám tam věru spousty
jsou tam slušný i ty sprostý
jsou tam myšlenky veselý
ty těm smutnejm lezou do zelí

myšlenka střídá myšlenku
co dělat, když dítě spolkne hašlerku
taky myšlenky z politiky, vědy a umění
které tok dějin nám třeba pozmění

jsou tam chytrý i ty méně
v nichž odráží se lidské plémě
myšlenky o lásce a sexu
ze zakázanýho kodexu

jsem opravdu překvapen
jakýma myšlenkama jsem vybaven
nutné pochopit je jejich znění
jinak myšlence se význam změní

ze studenýho by bylo horký
z kluků pak samý holky
tma házela by stíny
no prostě všechno by bylo jiný

už jsem si chtěl zavřít hlavu
kterou si zbytečně tak často lámu
když tu v posledním mozkovým závitu
našel jsem myšlenku před světem tam ukrytu

ta bude asi hodně zvláštní
rychle tedy sněd jsem chytrou kaši
vždyť co s myšlenkou nejasnou
je jak kamna když vyhasnou

myšlenka se ale nedala
chytrá kaše selhala
takže nevím ani sám
co v tý hlavě vlastně mám

Autor mapato, 28.02.2023
Přečteno 109x
Tipy 12
Poslední tipující: Bufik, mkinka, Marten, Fialový metal, Psavec, šerý, Marry31, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já se snažím své myšlenky vkládat na papír, ale je jich tolik, že se v nich taky občas nevyznám :D Krásná báseň

28.02.2023 11:43:29 | Marry31

Za nahlédnutí do Tvé hlavy a za ilustraci mé uznání zabalené úhledně do tipu :)

28.02.2023 11:02:13 | Protivník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí