Tajemství knih.

Tajemství knih.

Ve starých knihách, kdo v nich ještě čítá,

když v policích leží v zapomnění?

Vždyť hledání v příběh se změní,

však v mnohých, mnohá je pravda skryta.

 

Tajemství knih, starých, v kůži vázaných,

psaných písmem dávným, čitelným stěží,

v myšlenkách skryto je: pro příští střeží,

kdo najde a pochopí, pro nemnoho z nich.

 

Kdo knihám vládne, před sebou celý svět má,

ve světle žije, s moudrými ke stolu sedá,

myšlenky v čase zmizelé – hledá,

kde ztracené jsou, tam život ovládne tma.

Autor Kan, 04.03.2023
Přečteno 61x
Tipy 13
Poslední tipující: Fialový metal, Marten, Stanislav32, Psavec, Bufik, kozorožka, Frr
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skutečně krásně napsané řádky

04.03.2023 11:09:57 | Bufik

Děkuji pěkně za pochvalu. :-))

04.03.2023 11:41:49 | Kan

Krásně napsáno. Je to přesně tak!

04.03.2023 10:54:27 | kozorožka

Tu původní reakci na komentář jsem napsal jako nějaký cvok. Omlouvám se.
Samozřejmě, že mě tvůj komentář těší.

04.03.2023 11:40:47 | Kan

Tomě těšá. Děkuji za komentář. :-))

04.03.2023 11:02:45 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí