*-*Pčik a pčik*

*-*Pčik a pčik*

Anotace: *~~*~~**~~*~~*

~~~~~~
.......................
*~~*~~*
Březnové slunce
jen něžně pohladí,
sice se mračí no,nevadí,
ten mrak pak dál si odpluje
slunce se trochu víc
usměje.
Všechno se zvolna rozpučilo
i hlavičky kočiček
vystrčilo
jakoby jen mňoukly
a odkvetly si
včely ty po zimě
pyl daly si.

A jarní počasí prý se snaží
co březen nestačí
to potom duben vaří,
zima ta nás ještě vystrašila
brzy si říkáme
„jaká jsi byla“?
Dnes jaro ji zahnalo,
odpočni si
zase až v zimě mrznout musí
tak si teď zimo oddychni
..já jaro rozkvetu
a ty?
Třeba si kýchni.
Pak budeš zimo ukýchaná
protože
jaro to na tisíc vůní má.

*Pčik a pčik*
zima si půjčí jeden mrak
jako kapesník..
.............................
~~***~~

Autor Květka Š., 11.03.2023
Přečteno 72x
Tipy 11
Poslední tipující: Stanislav32, Kan, Fialový metal, CULIKATÁ, Marten, Bufik, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně kvetou Tvá slova :)

11.03.2023 20:17:47 | Narra

Umíš.

11.03.2023 18:23:04 | mkinka

Už aby bylo hezky Květuško a vše krásně kvetlo a vonělo, tak jako v Tvé básničce, ale bez pčik:-)

11.03.2023 17:06:37 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí