Znovuzrození

Znovuzrození

Pne se potok pralidských sil 

děvečka ze spony jas sálá 

i těžkne k zalknutí to proutí

k nebi popela vůně bude

pršet, ach pršet do úst užovek

již bílé tmy zítra porodí hoře

a malin květ vsají ti mistři

zpěvem bronzovým sílu dávaje

i chlebem pnoucích klasů

rozrušené země...

 

Uč dechu ústa zlomená láskou

bosé to a suché bledule pergamenů 

tlak tisícerých dlaní

v jeskyních mizí a lyry zní z kůru

dvě malvice očí z loučí šálí tóninami

a jádro sluneční aury nosíš

tam kde tma tančí valčík 

tam kde polibky jak lípy

rostou po kluzišti ze slz

 

Pověz kdy a zda v míru

porodíš sama sebe v hloubi duše

by ve stínu vrby až peřeji dotluče

srdce rozervané

ve víno moře

proměnilo se

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor Pablo Kral, 13.03.2023
Přečteno 97x
Tipy 7
Poslední tipující: Stanislav32, Psavec, Frr, Sonador, mkinka, šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí