Odkud...

Odkud...

Odkud se berou
ptáčkové bosí,
ta slova básní
lehkých jak dech.
.
Pověz mi kterou
myšlenku nosí,
že po ní krásní
cit po lidech.
.
Kdepak se rodí
přetěžké časy,
které se snáší,
až nejde žít.
.
Pročpak se brodí
zšedlými vlasy
a chladem zháší
ze srdcí svit.
.
Až slunce v klasech
úrodu spálí,
až svá dna prozkoumám,
zbude jen hněv,
.
v těch smutných časech
odněkud zdáli
andělé pošlou nám
ten ptačí zpěv.

Autor TRlVlUS, 15.03.2023
Přečteno 128x
Tipy 14
Poslední tipující: Bufik, Sonador, Koala, Psavec, Fialový metal, šerý, Kan, kozorožka, jenommarie
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky :)

16.03.2023 18:39:44 | TRlVlUS

ty poslední dvě! ale celé je to skvělé*

15.03.2023 21:19:38 | Sonador

Moc hezké verše...

15.03.2023 19:03:36 | Koala

Krásný ptačí zpěv
odnese do nebe hněv
A až v nebi ztratí
Klid a mír se vrátí

15.03.2023 09:08:13 | kozorožka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí