Oranžový déšť

Oranžový déšť

Oči jak saze spálených biblí

v průlivech ňader loví paprsky tmy

tvůj lačný a laskavý stín utichá

a spěšné psaní pod listím tleje

 

Vlasů proudy tekly dlaněmi

hlasy mlčely od kuropění

řetízkují a hladí pleť i dnes

ano - poznaly ústa osamění

 

Vlají tvé kučery v záři blesků?

I v holobytu nezvaných duší?

V prach se sypu a metám slzy

Jen našeptané perly propadly se

 

Ohniska pramenů v řekách spí

umírají a v živých tělech pálí je

domovy plazí se v mangrovech

jak hříva bez kabátu a bez šály 

 

Plamínku nech se dechem zmámit

dřív než polaskám tvou šíji hřejivou 

pohlť těla v změť pomerančovou

pohleď - kapka! Prší květy pocitů!  

 

Autor Pablo Kral, 25.03.2023
Přečteno 93x
Tipy 7
Poslední tipující: šerý, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Téda, skvělý text :)

26.03.2023 09:27:02 | Narra

Pěkné dílko.* Rád jsem si k tobě nahlédl.

25.03.2023 13:36:01 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí