Svobodu

Svobodu

Anotace: svobodu

"Svobodu stádům
a pravdu z pekel
partaj hovadům"!!!
Což "Mene tekel"

nevidíš na zdi?
Kejklíři zelný
chrastítkem chrastí
apel pekelný

chapadly vzývá
hlavně do nebes
kvítím oplývá
povadlým "up" bez

pýcha tvořivá
ve dne i v noci
na kolos plivá
žluč mermomocí

svobodu pravdě
a pravdu míru
mír je nasnadě
jak úsměv v sýru

svobodu ráciu
ideím sláva!
v sklenkách na tácu
- směs nehořlavá

Na zdraví! Družně
vůle vyhrává
zívá výhružně
bezhlavá hlava

není iluzí
mír, luxus není
ač maj ti druzí
v rukou kamení
Autor Petbab, 26.03.2023
Přečteno 85x
Tipy 8
Poslední tipující: Lighter, Psavec, Frr, Marten
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ty nám dáváš nálož slov a významů. To je na rozbor pro filozofa. :-)

26.03.2023 16:01:47 | Lighter

Děkuji, mír je podstatou všeho napsaného )

27.03.2023 22:47:01 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí