Střípky života.

Střípky života.

Na věži hnuly se hodiny,

trochu v nich skřípe a rachotí.

Kamelot vnucuje chodcům noviny,

pošťák se s nákladem lopotí.

 

Kramáři zvedají žaluzie,

zboží své před krámy nosí.

Začíná ranní poezie

babkám, co půl dne proklábosí.

 

Otvírám okno svěžímu ránu,

náměstí pohledem stírám.

Sousedka nade mnou vypouští vanu,

ze rtů babkám odezírám.

 

Začíná den, jak má být,

slunce se nad střechy plíží.

Loučím se pohledem, už musím jít,

nejvyšší čas se blíží.

Autor Kan, 26.03.2023
Přečteno 91x
Tipy 10
Poslední tipující: jenommarie, mkinka, šerý, Marten, Psavec
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně poskladané střípky Kane :))

29.03.2023 20:44:01 | jenommarie

jenommarie, mockrát děkuji.

29.03.2023 22:00:19 | Kan

;):))

29.03.2023 22:22:59 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí