Lesní balada

Lesní balada

V zenitu sokolí peruť ódu pěje 

steskem uzamykám sruby prašné

vlčí panenky křesají o svit Měsíce

polehlo zrno - a ty tu zase nejsi

 

Ani podkroví loktů jenž oči kryjí

nesmyje hlad cestou ke studánce

těžká noha brázdí krev a hvězdy

nebylo už ráno závěsem tkané tu

 

Bažiny jak víry žhavé jsou zrána

mizíš a všude jsi v rozvalinách

havrani uhlem kreslení zvou tě

obrazy lehly v truhlách dubových

 

Zasyč jazykem rozeklaným dámo!

udeř bleskem do svých skrání!

ať shoří pařez nejsoucí v srdci!

napověz kde milé dech spočinul!

 

 

Autor Pablo Kral, 27.03.2023
Přečteno 83x
Tipy 9
Poslední tipující: Sonador, Vivien, jenommarie, šerý, mkinka, Frr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné obraty a přirovnání;)

27.03.2023 17:02:06 | jenommarie

Jak bys hledal v Skandinávských Ságách. Dýchla na mně*

27.03.2023 16:19:53 | šerý

děkuji ti šerý namnohokrát. No ty skandinávský ságy - to není špatnej nápad. Ještě zvážím

27.03.2023 17:00:27 | Pablo Kral

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí