Kde berou se básně?

Kde berou se básně?

Milenci, opilí, moudří a blázni
hladoví malíři na ticho,
co z rukávu místo es tahají slova,
pak skládají z nich mozaiky.

...

S odkazem Gellnera, Máchy a Bezruče
jak dětský švihadla, křídy a obruče

Malíři na ticho
a snílkové k tomu,
co bloudí v ulicích,
než zamíří domů

Tahají z klobouku a potom skládají.
Někteří nahlas,
většina potají.

Autor Houslistka, 28.03.2023
Přečteno 90x
Tipy 5
Poslední tipující: Sonador, Marten, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

https://www.youtube.com/watch?v=5HalgsnWux4

pěkná*

29.03.2023 09:34:16 | Sonador

je známý že
dobrý básně
píší se samy
a ve vhodný čas
v hlavě nám
zpívají nahlas

28.03.2023 16:44:59 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí