Makové nokturno

Makové nokturno

Zmámené opium ke kříži kované

vtělené vně i v boku šalupy břehů

snídaně směstnaná do slov zvonů

vrodilo se v ron a vůně zarostla

 

Raněná pleť voní cukrem borovic

stéká stěnami palisád co ruměnec

květu není, zelená paprsek líbá

smůla polední půlnoci lne se líp

 

Spona pólů na tři porody dlí tu

jantar na kotníku úrodných lánů

průřezy lávou zpité, vichry dují

v polích pálí líce, tichnou srdce

 

Korunky točí kaleidoskop duší

smotky vírů razí pečeť do dna

line se únava, krouží mračna

chýše světí um vida Morfea

 

Tělo potí jas králů a princů

dává tvar a koří se proudům

sklízí přerod v hojení země

až spočine, bude láskobraní

 

Autor Pablo Kral, 02.04.2023
Přečteno 81x
Tipy 8
Poslední tipující: Fialový metal, Psavec, Stanislav32, mkinka, Vivien, šerý
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

S originálními verši, i autor originálem. Jak také jinak*

02.04.2023 01:41:38 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí