Jeremiáš 12:1-3

Jeremiáš 12:1-3

Jsi Pane příliš spravedlivý.
Nemohu s Tebou vésti spor.
A přesto. Cítím zmar a vzdor,
když vidím Tvoje soudy.
.
Proč svévolník podlý a křivý
tak často úspěch sklízí jen,
statnému stromu podoben,
co vzrůstá z kypré hroudy.
.
Jsi Pane blízko věrolomným,
jimž ústa křičí: 'S námi Bůh!'.
A třebas popřáváš jim sluch,
jsi jejich ledví vzdálen.
.
Kdy shlídneš i k poutníkům skromným,
kterým jsi zkoušky přichystal?
Kéž našich srdcí věrný cval
včas je Ti poodhalen.

 

http://biblenet.cz/app/b?book=Jer&no=12

Autor TRlVlUS, 04.04.2023
Přečteno 111x
Tipy 9
Poslední tipující: Psavec, Marten, kozorožka, mkinka, šerý, Jan Kacíř, Kan
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jen Bůh ví, co Osud uchystal svévolníkovi a jaký kříž si nese věrolomný.
Jak mohu já, se svými omezenými možnostmi, vědět, komu Bůh popřává sluch?
A není neskromnost, požadovat cosi z titulu své skromnosti?
Není snad skromností nést svůj úděl statečně a bez reptání?
Co jiného je skromnost?

04.04.2023 13:05:15 | kozorožka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí