*-*Je ti dlouhá chvíle?

*-*Je ti dlouhá chvíle?

Anotace: ~~~~~~~~

...................

~~~~~~~~
Na konci ulice
stojí starý dům
a jak se povídá
dům patří strašidlům
v noci tam vyvádí
černočerná paní
špinavá od sazí
v noci nemá stání...
na pravém rameni
má černočernou kočku
a co má na levém?
Ten kdo se nebojí
mrkne se po očku.
Na levém ji sedí
černočerná straka
která ji do ucha
pořád něco kráká...

Je ti dlouhá chvíle?
Zeptala se straka
na to ti dám recept
"najdi si ženicha"
znám jednoho muže
co přebývá v rakvi
má rád černé růže
a kosti mu chrastí...
půlnočnímu měsíci
si každou noc stěžuje
že sám se strašně nudí
a tebe prý miluje.
A proto ta černočerná
pozvala ho k sobě
černou kávu nachystala
v opuštěném hrobě.

Tam si oba slíbili
tu lásku nejvěrnější
a v opuštěném domě
už nikdo nestraší.
Jen jejich sousedům
ten klid není vhod
z ticha jim prý haraší
a to by jeden zcvok.
...totiž...
každou noc pátrali
co se tam kdy dělo
a teď jsou naštvaní
proč už to skončilo
dobře jim platili
z deníku "Na pavlači"
a teď jim asi zůstanou
jen pro pláč oči.

...........................
~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 10.04.2023
Přečteno 72x
Tipy 3
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mně se moc líbí hlavně ta první sloka .

10.04.2023 23:39:10 | Dája K

Děkuji moc .-)...

11.04.2023 15:35:44 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí