Třešňový sad

Třešňový sad

Jaro je tento rok
podivně omamné.
Nikdy se tolik nebělal
náš třešňový sad.
.
Vídám jí s knihou básní
sedávat v besídce.
Čte si a usmívá se.
Co asi je tou příčinou?
.
Při jejím mládí,
při jejím postavení.
Může snad rozumět
francouzským sonetům?
.
Usmívá se a čte si,
jako by zmizel celý svět.
Rty se jí pohybují
a víčka přivřela.
.
Vidím ta ústa
a zdáli přemítám.
Šeptá si verše francouzsky,
nebo dlí ve svých snech?
.
Jaro je tento rok
podivně omamné.
Vprostřed nedokončené věty
pohlédla přímo na mě...

Autor TRlVlUS, 11.04.2023
Přečteno 167x
Tipy 11
Poslední tipující: mkinka, jitoush, Emily Říhová, Fialový metal, Kan, kozorožka, šerý, Psavec
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné.

01.05.2023 01:11:19 | mkinka

Díky.

11.04.2023 19:16:43 | TRlVlUS

Ty nuance klasiky Višňového sadu (ať chcem či nechcem) jsou zkrátka v nás.
Rád jsem si početl.

11.04.2023 01:26:58 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí