Staré zvyky

Staré zvyky

Staré zvyky

 

Jako dítě jsem žila v čase

krásného života a inspirace.

Život tehdy byl velmi vzácný

plný zážitků, her a vášní.

 

Moji předci znali spoustu věcí,

vždy věděli, jak je mají řešit.

Problémy vyřešili s noblesou,

nikdy nepřiznali, v jaké tísni jsou.

 

Nadřeli se všichni, klobouk dolu,

měli práce nad hlavu, zvládli to spolu.

Vzájemná pomoc bývala pravidlem,

měli k sobě blíž a to bylo kormidlem.

 

Také jsem zažila tu starou dobu,

pásla husy, drhla peří u jednoho stolu.

Vychutnávala svátky, poutě, hody

všechno chystání bylo do pohody.

 

V zimě velká slavnost, zabíječka v rodině,

prasátko koukalo, kolik na něj tady je.

Každý měl své místo, sehraní jsme byli,

večer spolu sedli a vše oslavili.

 

Byla to kouzelná léta, všichni si pomáhali,

tímto si dávali najevo, že se rádi mají.

Ještě že mé dětství probíhalo v téhle době

to, že jsem si jej užila, bylo velmi dobré.

 

Autor Marťas9, 11.04.2023
Přečteno 68x
Tipy 10
Poslední tipující: Psavec, Marten, Fialový metal, Marry31, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky ST*
Léta zastřená v oparu mladí a lásky ...
Rodina držela při sobě ...
Vzpomínky na staré dobré časy
Stále častěji se vrací
Dospívání ...
To hezké ... též si pamatuji.
Tancovačky
Koncerty
Plesy
A kamarádky z pedagogické školy jazyk doučovaly i mimo jiné slušné věci.
Vzpomínky mám excelentní.
***
Ať se Ti daří Martino.

11.04.2023 10:53:55 | Fialový metal

Děkuji moc za hezký komentář, zajímalo by mě na co budou vzpomínat naše děti. To naše starobylé dětství bylo určitě k nezaplacení.

11.04.2023 11:49:31 | Marťas9

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí