Vlčí úplněk

Vlčí úplněk

Vlčí úplněk

 

Tento úplněk má v sobě sílu,

při jasné obloze dopomůže k dílu.

Rozhodí spoustu citlivých duší,

málokdo o něm to ale tuší.

 

Vyvolává nečekané bolístky,

někoho dokonce vytáhne i z postýlky.

Je to takový lumpík kulatý,

na nebi nevinný, jinak jak čertík rohatý.

 

Trká do těch, na které posvítí,

čeká potom, co to v nich rozvíří.

Rozhodí lidi, rozhodí pejsky,

ti pak na něj vyjí, jak vlci velcí.

 

Ještě že né vždycky bývá jasně,

on je pak za mraky a nám je krásně.

 

 

Autor Marťas9, 28.04.2023
Přečteno 66x
Tipy 8
Poslední tipující: Stanislav32, jenommarie, Psavec, kozorožka, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkně zveršováno

28.04.2023 09:08:20 | kozorožka

Děkuji moc

28.04.2023 09:14:49 | Marťas9

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí