jentakováblbost

jentakováblbost

Anotace: shakespearovský sonet v jambu se slabikovou kaskádou

Sbírka: Dva svetry

tak seber ze svých krás tu poslední
snad ještě kousek z tvého žebra zbývá
i nejtemnější noc se ráno rozední
i nejhloupější píseň z radosti se zpívá

jen najdi v sobě ještě malou odvahu
však dříve ruce se ti tolik netřásly
a pravdu říkat nezapřít svou povahu
proč oči tvé teď nadějí tak pohasly

tak ještě bojuj vzdát se můžeš třeba zítra
tak zatni zuby zvedni k nebi rozum stát
tak seber něco z hloubi svého nitra
tak začni život tak jak přijde brát

že hlavy jsem vám právě mocně zamotal
tak spěte sladce svět se stejně točí dál

Autor Uličný, 06.05.2023
Přečteno 115x
Tipy 10
Poslední tipující: šerý, Psavec, Sonador, Dreamy, Špáďa
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí