Průvodce.

Průvodce.

Měsíc se ponořil do pramenů

a stříbro své pěnám dal.

Když první muž poznal první ženu,

v úplňku té noci stál.

 

Noc ožila mnoha hvězdami,

voda si stříbro své chrání.

Hlavy jsme zvedli a nad námi,

nebe tančilo bez přestání.

 

V hladinách vody Měsíc se zhlíží,

voda mu vychází vstříc.

Někdy se do města vplíží,

zvědavě proklouzne do ulic.

 

Pocestným na cestách svítí,

někdy se za mraky skryje.

Probouzí půlnoční kvítí

vesmírné galaxie

Autor Kan, 06.05.2023
Přečteno 65x
Tipy 16
Poslední tipující: Marten, ukrytá v máku, Psavec, Ondra, šerý, Sonador, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké noční veršování :)!

06.05.2023 20:14:43 | ukrytá v máku

Děkuji za komentář. :-))

06.05.2023 21:06:50 | Kan

Pěkné.

06.05.2023 17:55:06 | mkinka

Děkuji. :-))

06.05.2023 17:58:33 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí