Bílá kulička

Bílá kulička

Anotace: Tato báseň navazuje na předchozí


Bílá kulička

Tahle kulička je poněkud jiná,
je celá bílá a trochu líná.
Byli jsme pro ni daleko odsud,
abychom zpečetili, jí tenhle osud.

Připravit domeček vřelých srdcí,
nachystat pejskovi hřejivý pocit.
Udělat seznamku s druhým bráškou,
dopřát mu radost, nebo stát se tátou.

Hlavička huňatá s ouškem nahoru
kouká se na mě, já za to nemohu.
Na zemi loužička, vedle hovínko
očička říkají, jsem ještě miminko.

My o tom víme, tvůj problém ctíme,
jak se to podaří, hned odpustíme.
Každý byl jednou v životě mimi,
každý se několikrát dopustil chyby.

Až budeš větší, kulička štěstí,
budeš nám oplácet tady to dětství.
Zahřívat nožičky, milovat lidičky,
do kopce zapřahat s úsměvem pomáhat.

Tohle však bylo jen naše přání.
A co pejskovi staršímu je třeba k mání?
Štěňátko nepřijal, jenom se trápil,
museli jsme jej odvézt zpátky, by se utrápil.

Škoda krásné pohádky,
o dvou šťastných pejscích.
Chtěli jsme být všichni šťastni,
na procházkách venčit.

 

Autor Marťas9, 14.05.2023
Přečteno 45x
Tipy 6
Poslední tipující: Iva Husárková, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ať žijí pejskové.

14.05.2023 09:26:09 | mkinka

Děkuji ,tak tak... i kočičky...

14.05.2023 09:56:28 | Marťas9

Ano.

14.05.2023 10:00:25 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí