Pod starým stromem.

Pod starým stromem.

Opři se o mě, děl starý strom,

usedni do kořenů, sobě k spočinutí.

Poprvé slyšel jsem promluvit strom,

však na uši mé, není spolehnutí.

 

Byl to Nestor všech stromů,

ty mladší, jemu se klaněly.

Z korun těch mladých stromů,

tiché písně z nich zazněly.

 

Opřený o strom, v kořenech usazený,

tou písní mě do spánku kolébají.

Ve slovech, starý, příběh je nalezený,

pak příběhy dalšími mě kolébají.

Autor Kan, 20.05.2023
Přečteno 50x
Tipy 9
Poslední tipující: Stanislav32, Psavec, kozorožka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pod starým stromem jest příjemné posezení :) Též tam slýchám všelijaké příběhy

20.05.2023 19:02:21 | Peregrini

Tak to je, děkuji za komentář. :-))

20.05.2023 20:14:38 | Kan

Pěkná vize

20.05.2023 09:54:53 | kozorožka

Děkuji za komentář.

20.05.2023 09:56:14 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí